Nowe przywództwo w Izbie Administracji Skarbowej w Białymstoku: Piotr Szczepaniak obejmuje stanowisko dyrektora

Piotr Szczepaniak, inspektor z wieloletnim doświadczeniem w służbach celno-skarbowych, został mianowany na funkcję dyrektora Izby Administracji Skarbowej (IAS) w Białymstoku. To decyzja Ministerstwa Finansów, która zapadła w połowie tygodnia, a dokładnie w środę 24 stycznia. Tego dnia też oficjalnie przekazano obowiązki służbowe nowemu liderowi IAS.

Szczepaniak działał w strukturach organów skarbowych od 33 lat, zdobywając cenne doświadczenie i wiedzę. Jego ostatnia rola to zastępca dyrektora Izby Administracji Skarbowej w tym samym mieście – Białymstoku. Oczywiście, jego powołanie na nowe stanowisko nie jest przypadkowe, lecz jest rezultatem jego zasług i zaangażowania w pracę służb skarbowych.

Piotr Szczepaniak zastąpił Wojciecha Orłowskiego, który po trzydziestu jeden latach ciężkiej pracy i oddania służbom skarbowym, postanowił przejść na zasłużoną emeryturę. Informację o zmianie na stanowisku dyrektora przekazał Radosław Hancewicz, rzecznik prasowy podlaskiej KAS.